Rengøring og vedligeholdelse af din badeværelsesventilator

Rengøring og vedligeholdelse af din badeværelsesventilator

Er det tid til at rengøre den forsømte badeværelsesventilator? Hvis du ser støv og skidt på den, er det længe siden, at du har rengjort den. Bemærker du ligeledes mere damp end normalt på spejlet på badeværelset, er det også ved at være tid til at komme i gang med en rengøring.

At have en ren og funktionel ventilator på dit badeværelse er lige så vigtigt som ethvert andet rengøringsjob i dit hjem. Så stop med at udsætte opgaven. Men hvordan rengør du så din badeværelsesventilator? Det finder du en guide til her.

Derfor skal du rengøre din badeværelsesventilator

Det er alfa og omega, at du regelmæssigt sørger for at rengøre og vedligeholde ventilatoren på dit badeværelse. Gør du ikke det, kan den ikke fungere optimalt, når det kommer til ventilationen. Det vil sige, at ventilatoren ikke har mulighed for at fjerne fugt og damp fra badeværelset, hvilket hverken er godt for rummet, for dig eller din familie.

Du tror måske, at rengøringen af din ventilator er et meget krævende job, hvorfor du bliver ved med at droppe det. Men det er slet ikke så krævende, som du måske går og tror. Det er enkelt og ligetil, og så behøver du ikke engang at rengøre den hver uge. Du skal bare sikre en jævnlig rengøring.



Tjek om din ventilator virker



Inden du går i gang med at rengøre din ventilator på badeværelset, kan du tjekke, om den overhovedet virker eller ej. Det kan du gøre meget nemt, da du ikke behøver andet end et stykke toiletpapir.

Du skal nemlig bare holde en smule toiletpapir op til ventilatoren. Hvis toiletpapiret bliver suget hen til ventilatoren, virker den stadig. Hvis der ikke sker noget, så er det tid til at rengøre din ventilator hurtigst muligt.


Vælg den korrekte rengøringsmetode til din ventilator



Hurtig og nem rengøring



Er din badeværelsesventilator ikke særlig beskidt, så behøver du ikke at gøre andet end at foretage en hurtig og nem rengøring. Finder du ikke andet end skidt og støv i ventilatoren, så kan du rense den med hjælp fra din støvsuger og et børstehoved. Efterfølgende kan du slutte af med at tørre den af med en klud. Når du har gjort det, bør din ventilator på badeværelset være helt ren og fin igen.



Grundig og dybdegående rengøring



Sommetider er det ikke nok med en hurtig rengøring af din badeværelsesventilator. I nogle tilfælde er der brug for en grundig og mere dybdegående rengøring, førend at den er i tiptop stand. Skal du i gang med en grundig rengøring, skal du starte med at vaske ventilatoren af med vand og sæbe.

Dog skal du huske at slukke for ventilatoren, inden du går i gang. Dette er yderst vigtigt, da du har med et elektrisk apparat at gøre. Desuden skal du sørge for, at der ikke kommer decideret vand ind til de dele af ventilatoren, der er forsynet med strøm.

Når du er færdig med at vaske din badeværelsesventilator med vand og sæbe, bør du færdiggøre arbejdet med at tørre den over med en klud. Har ventilatoren ydermere et dæksel, der er aftageligt, er det værd at fjerne det og vaske det under vandhanen. Du kan også som regel putte dækslet i din opvaskemaskine.


Rengør en badeværelsesventilator fyldt med skimmelsvamp



I og med at mange badeværelser er forholdsvis fugtige, kan det forekomme, at der er skimmelsvamp i din ventilator. Er det tilfældet, bør du naturligvis fjerne det lige så snart, at du ser det. Selvfølgelig kan det være vanskeligt at vide, om det bare er almindeligt skidt, eller om det er skimmelsvamp.

Dog vil skimmelsvamp i mange tilfælde lugte, så du kan finde ud af det på denne måde. Opdager du, at der er skimmel indeni og på selve ventilatoren, så trænger den til en grundig rengøring. Det kan du gøre med hjælp fra Rodalon.

Har du ikke Rodalon, kan du også vælge et andet middel så længe, at det er skimmeldræbende. Det vigtigste er, at du får fjernet skimmelsvampen fra din ventilator. Desuden bør du overveje, om din ventilator fungerer godt nok siden, at der er kommet skimmelsvamp på dit badeværelse.



Så ofte bør du rengøre din ventilator på badeværelset



Rent faktisk behøver du slet ikke at rengøre din ventilator på badeværelset hele tiden. Det vigtigste er, at du sørger for at rengøre den regelmæssigt. Det anbefales, at du rengør den omkring hver sjette måned, eller når du kan se, at den er beskidt.

Gør du det, sikrer du, at dit badeværelse og din ventilator har de mest optimale forhold. Desuden vil det være langt bedre for dig at være ude på dit badeværelse, når du har en ventilator, der kan yde sit bedste.

Hvis du ikke rengør og vedligeholder ventilatoren, er der en stor chance for, at den fugtige luft ikke bliver fjernet fra badeværelset. Dette giver grobund for skimmelvækst på badeværelset samt eventuelt andre dele af din bolig.



Husk at tage dig af din badeværelsesventilator


Hvis du tager dig af din badeværelsesventilator, vil den tage sig af luften på dit badeværelse. Du bør derfor aldrig springe dette arbejde over, hvis du har lagt mærke til, at din ventilator ikke fungerer optimalt.

Hvis dit badeværelse endnu ikke har en ventilator, eller hvis du ønsker en ny, finder du flere forskellige modeller her hos EasyVent.dk. Vi forhandler ventilatorer af højeste kvalitet i flere farver, så du kan vælge din favorit. Der er nemlig intet så godt som en ventilator, der ikke kun fjerner den fugtige luft, men som også ser pæn ud på samme tid.
 

oprettet d. under Badeværelsesventilatorer


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar