Hvor ofte skal man have besøg af en skorstensfejer?

Hvor ofte skal man have besøg af en skorstensfejer?

Hvis du regelmæssigt bruger dit ildsted, såsom din brændeovn, vil din skorsten på et eller andet tidspunkt blive snavset af sod, aske og andre små partikler fra brændet. Og det betyder, at din skorsten jævnligt skal fejes.

Desværre er det ikke nemt at finde ud af, om din skorsten skal fejes. Dit ildsted kan sagtens se rent ud, men din skorsten er muligvis ikke i samme stand. Det er vigtigt at sørge for, at din skorsten til alle tider er i den absolut bedste stand. Så hvor ofte skal din skorsten fejes af en skorstensfejer?

Så tit skal din skorsten fejes af en skorstensfejer

Hvis du ejer et hus, der er forsynet med en skorsten, er det lovpligtigt, at din skorsten bliver fejet og efterset af en skorstensfejer minimum én gang hvert år. Har du et ildsted i dit hjem, som for eksempel en brændeovn eller en pejs, skal dette også renses og efterses af skorstensfejeren.

 

Der er flere faktorer, der gør sig gældende i forhold til, om du skal have renset og efterset din skorsten hvert år. Disse faktorer er følgende:

  • Din skorsten er fritstående. Er åbningen på skorstenen større end 75 centimeter, kræver det, at den bliver efterset tiere.
  • Du har en skorsten, der er tilsluttet et oliefyr.
  • Du har en skorsten, der er tilsluttet et ildsted. Det kan være alt lige fra en pejs til en brændeovn.
  • Røgrør og røgkanaler skal ligeledes renses årligt.
  • Er der tale om en beboelsesejendom med et større oliefyr, skal din skorsten renses og efterses minimum to gange om året.

 

Når du får besøg af din skorstensfejer, kan vedkommende vurdere, om din skorsten skal fejes mere end én gang om året. Det afhænger blandt andet af, hvor meget du bruger skorstenen. Hvis det er tilfældet, vil skorstensfejeren tage en snak med dig for at aftale, at han vil komme på besøg mere end blot til en årlig fejning.

Brug for en skorstenshætte til din skorsten?

Hvis du er på udkig efter en skorstenshætte til din skorsten, finder du skorstenshætter i høj kvalitet her hos EasyVent.dk. Vi forhandler røghætter i mange størrelser i både syrefast rustfrit stål samt i aluminium.

Vores skorstenshætter bruger ikke strøm, men kører udelukkende på varmen fra ovnen samt vind. Ønsker du et billigt og funktionelt alternativ til en topafdækning til skorsten, er vores røghætter et godt valg.

oprettet d. under Skorstenshætter


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar