Sådan renser du din roterende skorstenshætte

Sådan renser du din roterende skorstenshætte

Bruger du vådt eller grønt brænde i din brændeovn, kan det meget hurtigt føre til en tilstopning af aftrækssystemet. Dette kan gøre, at det ikke er hensigtsmæssigt at bruge brændeovnen, fordi kulilten ikke bliver tilstrækkeligt udstødt gennem aftrækssystemet.

Er din brændeovn konstant i gang, hvor den står og småbrænder, kan det ligeledes give problemer med aftrækssystemet. Det kan nemlig tilsode og tilstoppe din skorstenshætte. Hvis det sker, skal skorstenshætten renses hurtigst muligt, så den fungerer optimalt.

Få fat i skorstensfejeren

Er din roterende skorstenshætte blevet tilstoppet eller sodet helt til, er det på tide, at du får fat i en skorstensfejer. En skorstensfejer er nemlig en professionel og kompetent fejer, der kan rengøre din brændeovns aftrækssystem således, at det fungerer optimalt igen.

Det er nemt for skorstensfejeren at skubbe den roterende skorstenshætte til side eller helt at afmontere den, når skorstenen skal renses.

Skorstensfejeren sørger desuden for, at skorstenshætten får en kærlig hånd. Du behøver derfor ikke selv at gøre noget, hvis din skorstenshætte trænger til en rensning. Din skorstensfejer klarer skam arbejdet for dig.

 

Her kan du få fat i en skorstenshætte

Står du og har brug for en skorstenshætte eller en aspirotorhætte? Så kan du købe den her hos EasyVent.dk. En skorstenshætte hos EasyVent.dk findes i mange forskellige størrelser, så du har altid mulighed for at finde en model, der passer til din skorsten.

Derudover er alle aspirotorhætterne fremstillet af enten syrefast rustfrit stål eller aluminium. Vores rustfri stålhætter er langt mere modstandsdygtige overfor eksempelvis salt fra havgus end de modeller, der er fremstillet af aluminium. De er derfor gode til industrien samt boliger, der ligger tæt på en kyst.

En aspirotor bruger desuden ikke strøm, da den udelukkende kører på varmen fra dit ildsted samt vinden. Du har derfor ikke en udgift til strøm. Herunder kan du se flere fordele ved en skorstenshætte:

  • Modvirker vindnedslag i din skorsten
  • Skaber en mere jævn forbrænding
  • Det bliver nemmere at indstille temperaturen på din brændeovn
  • Det er et billigt alternativ til en såkaldt topafdækning til skorsten
  • Er med til at modvirke løbesod
  • Forhindrer fugle i at bygge rede i din skorsten
  • Giver en nemmere optænding i blæsevejr

oprettet d. under Skorstenshætter


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar