Slip af med skimmel på fugerne i badeværelset

Slip af med skimmel på fugerne i badeværelset

Du kan nemt genkende skimmel på fugerne i dit badeværelse. Det er nemlig det sorte, der pludselig har sat sig på dem. Har du fået skimmelsvamp på fugerne i dit badeværelse, bør du hurtigst muligt gøre noget for at slippe af med det. Det bør du, fordi skimmelsvamp ikke er sundt for hverken dig eller dit indeklima.

I denne artikel kan du læse om, hvordan du fjerner skimmelsvamp på fugerne. Desuden guider vi dig til, hvordan du undgår, at der opstår skimmelsvamp på dit badeværelse i fremtiden.

Kom skimmelsvamp på badeværelset til livs

Nedenfor finder du en metode til fjernelse af skimmelsvamp. Denne metode foregår i flere trin. Du bevæger dig fra trin til trin alt efter, hvor hårdfør skimmelsvampen på dit badeværelse er.

Trin 1: Start med knofedt

Du skal starte med at bruge en masse knofedt sammen med en ru svamp. Bliv ved med at skrubbe løs, indtil fugerne er så rene, som de kan blive med denne metode.

Trin 2: Brug eddike og vand

Blev dine fuger ikke helt pæne og rene for skimmelsvamp, skal du bruge en eddikeblanding. Blandingen består af 1 del eddike og 4 dele vand. Skrub med denne blanding, indtil dine fuger er helt rene, eller til de ikke kan blive pænere.

Trin 3: Brug andre rengøringsmidler

Er du nået her til trin 3, skal du i gang med at bruge enten Rodalon til at dræbe skimmelsvampen eller klorin, der både dræber og bleger. Du skal dog være opmærksom på, at disse midler ikke er optimale i forhold til miljøet. Brug dem derfor med omtanke.

Trin 4: Den sidste løsning

Har du prøvet alle mulige midler for at få bugt med skimmelsvampen på dit badeværelse, er der kun en sidste løsning tilbage: Du skal skifte alle fugerne i dit badeværelse. Brug gerne en sanitetssilikone (vådrumsfuge). Den indeholder nemlig diverse midler, der er med til at beskytte fugerne mod både mug og skimmelsvamp.

Undgå dannelse af skimmelsvamp på dit badeværelse

Det er altid bedre at forebygge mod skimmelsvamp end at skulle bekæmpe den. Hvis du vil undgå dannelse af skimmelsvamp på dit badeværelse, er der flere ting, du kan gøre.

  • Luft ud: Det er vigtigt, at du lufter ud på dit badeværelse - specielt når du har været i bad. Så husk at åbne vinduet, mens du er i bad samt efterfølgende.

  • Tør af efter et bad: Du skal tørre godt og grundigt af efter et bad. Det kan være en fordel at bruge gamle håndklæder eller lignende for at få alt vand væk, så der ikke opstår kalkaflejringer. Kalkaflejringer er nemlig mums for skimmelsvamp.

  • Hæng ikke vasketøj på badeværelset: Når vasketøj tørrer, fordamper vandet fra tøjet. Det forøger luftfugtigheden og derved chancen for skimmelsvamp.

  • Tørring af håndklæder: Hænger dit badehåndklæde og tørrer på badeværelset, bør det foregå på et håndklædetørrestativ. Det sikrer, at fugten forsvinder hurtigst muligt.

  • Anskaf en badeværelsesventilator: En badeværelsesventilator er den mest effektive hjælper, når det kommer til udluftning på et badeværelse og derved forebyggelse mod skimmelsvamp.

Køb din badeværelsesventilator hos EasyVent.dk

Er du træt af at kæmpe en brav kamp mod skimmelsvamp hele tiden, kan du gøre en ende på det med en badeværelsesventilator fra EasyVent.dk. Hos EasyVent.dk finder du mange forskellige typer af badeværelsesventilatorer, hvorfor der er en til ethvert ønske og behov.

Du finder et godt udvalg af ventilatorer i flere forskellige farver. Det er derfor nemt at finde en ventilator, der passer ind i din indretningsstil på badeværelset. Alle ventilatorerne er fremstillet i høj kvalitet samt i et tidløst design, så din nye ventilator vil holde mange år ud i fremtiden.

Tag gerne et kig på alle de videoguides, vi har stillet til din rådighed. Har du spørgsmål eller brug for hjælp til valg af ventilator, er du altid velkommen til at henvende dig til os.

oprettet d. under Badeværelsesventilatorer


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar