Derfor er det en god idé at få en badeværelsesventilator

Derfor er det en god idé at få en badeværelsesventilator

I og med at badeværelset er et af de rum i din bolig, der er mest fugtbaseret, er det essentielt, at fugten bliver fjernet. Fugt er ikke godt for hverken indeklimaet eller selve boligen. Fjernelse af fugt sker enten med hjælp fra naturlig udluftning eller mekanisk ventilation såsom en badeværelsesventilator.

Ventilatoren på dit badeværelse er altså ansvarlig for at fjerne overskydende fugt, lugt og så videre. Uden det vil bakterier og skimmelsvamp trives.

Så hvis du ikke bruger din badeværelsesventilator, hver gang du går i bad, bør du starte med at gøre det nu. Er den gået i stykker, bør du ydermere få den lavet eller udskiftet med det samme. Det er nemlig vigtigt, at du har en velfungerende ventilator på dit badeværelse.

Fordele ved at have en ventilator på badeværelset

Det primære formål med at have en ventilator på badeværelset er, som allerede nævnt, at fjerne fugt fra badeværelset. En badeværelsesventilator hjælper nemlig med at kontrollere og fjerne lugt fra badeværelset.

Derudover hjælper en badeværelsesventilator med at forbedre kvaliteten af indeklimaet. Det er ikke kun en fordel for din bolig, men også for dig, som bor der. Indeklimaet er yderst vigtigt, når det kommer til din sundhed.

1. Fjerner lugte

En af hovedårsagerne til at det er en god idé at have en badeværelsesventilator er for lugtbekæmpelse. Hvis der opstår en ubehagelig lugt på badeværelset, kan den let fjernes med hjælp fra en ventilator.

På den måde giver ventilatoren dig mulighed for at holde dit badeværelse lækkert med en god lugt. Desuden giver det en ren og mere behagelig atmosfære for den næste person, der skal bruge badeværelset.

 

2. Reducerer og fjerner fugt

At reducere luftfugtigheden i et badeværelse er afgørende for vedligeholdelsen. Bliver fugten ikke fjernet, vil den ende med at sætte sig på alle overfladerne i rummet.

Vigtigst af alt kan fugt på den måde bidrage til, at der kommer skimmelvækst. Disse skimmelsvampe kan vokse hurtigt og være svære at slippe af med.

Oplever du, at der er en del skimmelsvampe på dit badeværelse, kan det være problematisk i forhold til din sundhed. Det kan for eksempel irritere både dine øjne og din hals samt give dig hovedpine og andre værre ting.

Skimmelsvamp er ikke den eneste synder, når der er tale om fugt. Fugt kan også give grobund for andre svampe, der er med til at ødelægge materialer. Overdreven fugt på badeværelset kan blandt andet være med til at ødelægge vægge ved at få maling og tapet til at skalle af. Har du træ på badeværelset, såsom dit vindue, kan det ødelægges af både fugt og råd. Derfor er det afgørende at have en badeværelsesventilator for at forhindre, at dette sker.

3. Reducer luftbårne forurenende stoffer

Badeværelser rengøres typisk med aggressive kemikalier, som kan forårsage en række sundhedsmæssige problemer ved indånding. Dette er et stort problem især for små børn, ældre eller personer med specifikke lungeproblemer.

Hvis dit badeværelse allerede oplever et skimmelsvampsproblem, hjælper ventilatoren derudover med at fjerne ophobning af sporer i luften. Dette vil ligeledes bidrage til at bremse skimmelsvampenes væksthastighed.

4. Hjælper med at eliminere duggede spejle

Med en ventilator på dit badeværelse bliver fugt og damp elimineret året rundt uden, at du behøver at åbne et vindue. En badeværelsesventilator hjælper med at kontrollere fugtigheden og fjerne vampdamp på dine spejle og vægge. Det er rart, hvis du gerne vil kigge dig i spejlet, når du kommer ud af badet.

Det er ikke i alle huse, at en badeværelsesventilator er påkrævet. Men hvem ønsker at åbne et vindue, når det er vinter og meget koldt udenfor? Men det er præcis, hvad du bliver nødt til, hvis du ikke har en badeværelsesventilator for at undgå for meget fugt. Når du har været i bad, bliver der nemlig produceret en masse damp og herved fugt.

At gøre brug af en ventilator på dit badeværelse eliminerer altså fugtigheden uden, at du behøver at åbne et vindue og slippe al den kølige luft ind.

5. De får arbejdet udført stille og roligt

Da ventilatorer til badeværelser først kom på markedet, lød det ofte som om, at der var et fly, der var ved at lande i din baghave. Men sådan er det ikke længere. Ny teknologi har imidlertid forbedret støjniveauet.

For at tjekke en ventilators støjniveau skal du kigge på dens decibel (dB). Det vil du i langt de fleste tilfælde kunne se i produktbeskrivelsen for den pågældende ventilator. Står det der ikke, er det en god idé at kontakte forhandleren.

I dag findes der badeværelsesventilatorer, som er så lydløse, at du nærmest ikke kan høre dem. Hvis vinduet er åbent, er der nærmest en større sandsynlighed for, at du kan høre, at din nabo slår græs eller lignende.

Køber du din badeværelsesventilator her hos EasyVent.dk, får du en ventilator, der er yderst støjsvag. Alle vores ventilatorer er forsynet med et støjniveau på 28 dB. Til sammenligning siges det, at mennesker hvisker med omkring 30 dB. Du vil derfor ikke blive forstyrret af larmen fra din ventilator, når du er i bad eller bare befinder dig på dit badeværelse.

 

Få styr på ventilationen af dit badeværelse og vælg den rette badeværelsesventilator for dig

Som du kan udlede fra denne artikel, er det yderst vigtigt, at du har ordentlig udluftning på dit badeværelse. Det kan du for eksempel få med hjælp fra mekanisk ventilation heriblandt en badeværelsesventilator.

Hos EasyVent.dk finder du et godt udvalg af badeværelsesventilatorer, der er fremstillet med henblik på et tidløst design og en god kvalitet. Alle vores ventilatorer kan købes til alle priser, så du kan få en ventilator hjem på dit badeværelse uanset dit budget.

Derudover kommer vores badeværelsesventilatorer i et stort udvalg af flotte farver ligesom, at de kommer i forskellige modeller. På den måde kan du vælge en ventilator ud fra dine ønsker og behov. 

Har du brug for hjælp til valg af din ventilator, er du altid velkommen til at kontakte os hos EasyVent. Vi sidder klar til at svare på dine spørgsmål. Desuden kan du tage et kig på vores mange videoguides.

oprettet d. under Badeværelsesventilatorer


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar