Gode råd til et godt og sundt indeklima i din bolig

Gode råd til et godt og sundt indeklima i din bolig

Sunde vaner skaber et sundt liv. På samme måde skaber sunde hjemmevaner et sundt hjem. En del af disse sunde hjemmevaner bør sigte mod at forbedre den indendørs luftkvalitet. Hvorfor? Et godt og sundt indeklima er vigtigt, da det påvirker vores sundhed og velvære. Det betyder, at det absolut er afgørende at sikre et sundt og rent miljø i din bolig.

Men er det ikke kun på badeværelset, at der forekommer en høj luftfugtighed, tænker du måske. Nej, det er slet ikke tilfældet. Rent faktisk kan der være en høj luftfugtighed i mange andre dele af dit hjem.

Det er endda muligt at opleve skimmelsvamp og diverse skader fra fugt, hvilket kan være skadeligt for dig og din familie. Derfor er det alfa og omega, at du sørger for at bevare et godt indeklima i hele din bolig heriblandt dit badeværelse.

Her finder du fem gode råd til at sikre et godt og sundt indeklima.

1.Derfor er det vigtigt med et godt indeklima

Hvorfor er det overhovedet værd at bruge tid på at skabe et sundt hjemmemiljø? Det hjælper at se hjemmet som en mulig kilde til sygdom. Indendørs rum påvirker vores fysiske, følelsesmæssige, kognitive og respiratoriske sundhed. Det betyder, at dit hjem rent bogstaveligt talt enten gavner eller forringer din og din families sundhed og velvære.

Den gode nyhed er, at det er muligt let at forbedre indeklimaet med sunde hjemmevaner. Du kan nemlig sikre dit indeklima på flere forskellige måder.

2.Luft ud regelmæssigt

Lige meget om du bor i en gammel bolig eller i et nybygget hus, er det vigtigt, at du husker at lufte ud regelmæssigt. Det anbefales, at du lufter ud hver eneste dag. Du bør endda lufte ud flere gange om dagen (gerne mellem to og fem gange) i omkring 5 til 10 minutter hver gang.

Når du lufter ud, skal det helst gøres med gennemtræk, så luften bliver skiftet ud på bedste vis. Sørg for, at hele dit hjem bliver luftet ud, og at det eksempelvis ikke kun er på dit badeværelse, i dit soveværelse eller i et andet rum.


3.Luft ud på badeværelset efter et bad med en ventilator

Hvis der er et vindue på dit badeværelse, bør du altid åbne dette, efter du har været i bad. Men det er ikke alle badeværelser, der er forsynet med et vindue. Er dette ikke tilfældet, har du højst sandsynligt mekanisk ventilation i form af en badeværelsesventilator.

At have en badeværelsesventilator er meget vigtigt, da det hjælper med at fjerne fugt fra dit badeværelse. På den måde undgår du skimmelsvamp samt diverse bakterier og sikrer, at der bliver bevaret et godt miljø i dette rum. Der findes flere forskellige former for ventilatorer, du kan vælge mellem til dit badeværelse.

Hos EasyVent.dk finder du flere modeller, så du kan vælge den, der bedst passer til dig og din familie samt dit badeværelse. Udover at vores ventilatorer er velegnede til badeværelser, er de ligeledes gode i andre fugtige rum som for eksempel en kælder, et bryggers, et køkken m.fl. Det er en god idé altid at have en ventilator i et fugtigt rum for at bevare et godt indeklima.


4.Luft ud efter madlavning

Når du har lavet mad, skal du ligeledes sørge for at lufte ud. Det kan ske med hjælp fra en ventilator fra EasyVent.dk eller ved brug af en emhætte. Har du allerede en emhætte i dit køkken, skal du huske at tænde for den under madlavningen.

Det er en stor hjælp, når det kommer til at bevare et lavt fugtniveau i din bolig ved tilberedning af mad. Desuden er det en fordel, at du lader emhætten køre selv efter, at du er færdig med at lave mad. Det kan du eventuelt gøre, når du vasker op, spiser med din familie eller lignende.


5.Tør ikke dit tøj på et tørrestativ indenfor

En anden ting, du bør undgå, er at tørre dit tøj indenfor på et tørrestativ. Det er ikke altid helt nemt at lade være med dette, hvis du ikke har en tørretumbler.

Dog bør du huske at tænke over, at vådt tøj, våde håndklæder og så videre er med til at afgive en hel del fugt i dit hjem. Dette har en stor indflydelse på indeklimaet og din bolig generelt. Men hvis det ikke er muligt at tørre dit tøj på anden vis, bør du i hvert fald huske at lufte ud så længe, at tøjet står og tørrer indenfor.

oprettet d. under Badeværelsesventilatorer


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar