Det bør du overveje inden valg af badeværelsesventilator

Det bør du overveje inden valg af badeværelsesventilator

En badeværelsesventilator er ikke bare en badeværelsesventilator. Der findes nemlig en del forskellige ventilatorer til badeværelset på markedet i dag, der har hver deres egenskaber og funktioner. Det betyder også, at du ikke bare bør købe den første og den bedste ventilator, du finder.

I stedet bør du grundigt overveje, hvad du rent faktisk har brug for, samt hvad der vil fungere bedst for dig og din familie. Ventilatorer til badeværelset kommer desuden i flere prisklasser, så der er en ventilator for ethvert budget. Men hvad bør du overhovedet kigge efter, når det kommer til badeværelsesventilatorer?

For at finde ud af hvordan du vælger den rigtige ventilator til badeværelset for dig, bør du læse med videre her. Vi guider dig nemlig til at vælge en badeværelsesventilator ud fra de forskellige faktorer, som du altid bør kigge nærmere på. Det er en god idé, at du overvejer disse faktorer, så du ender med den rigtige model for dig.

Manuel styring, sensor, timer eller hygrostat?

Ventilatorer kommer i mange forskellige modeller, så du kan finde den absolut bedste til dine ønsker og behov.

Du finder for eksempel standardventilatorer med manuel styring, hvor du selv skal tænde og slukke for dem. Nogle af modellerne tænder, når du tænder for lyset på dit badeværelse. Sådan en ventilator er altså tilkoblet lyset, hvilket er en god løsning for nogle personer, mens det for andre ikke er den mest optimale.

En anden standardventilator er den helt enkle model, der tændes og slukkes med hjælp fra en snor. Ønsker du denne type af ventilator, bør du tage et kig på vores ventilator med standard tænd/sluk eller vores ventilator med snoretræk tænd/sluk. Har du brug for en helt enkel standardløsning, er en standardventilator en god mulighed for dig.

Ønsker du en automatisk ventilator, kan du vælge mellem en ventilator med sensor, en ventilator med timer eller en ventilator med hygrostat. En ventilator med hygrostat tænder og slukker automatisk alt efter niveauet af fugt på badeværelset. Du kan indstille den efter behov i forhold til, hvornår du ønsker, at den skal sætte i gang samt slukke. Dette er ideelt for dig, der ønsker en automatisk styring af fugten på badeværelset.

Hvis du ikke ønsker at tænke på, om din ventilator er tændt eller slukket, kan du investere i en ventilator med bevægelsessensor. Denne ventilator vil pr. automatik tænde, når den registrerer en bevægelse på badeværelset. Herved skal du ikke selv huske hverken at tænke eller slukke den.

Ventilatorens kapacitet

Ventilatorens kapacitet kan være vigtig sommetider. Andre gange er det slet ikke noget, du bør tænke så meget over. Men hvis du har et badeværelse, der ofte er ret fugtigt, kan det være en god idé at tjekke kapaciteten. Dette gælder også, hvis dit badeværelse er stort og er forsynet med en del kvadratmeter.

I disse tilfælde er det nemlig essentielt, at der kommer en del m3 luft igennem hver time. Du vil altid kunne tjekke dette, når du leder efter en ventilator til dit badeværelse. Typisk vil det stå i produktbeskrivelserne. Kan du ikke finde det, bør du kontakte forhandleren, så du kan få et svar.


Design og farve

De fleste tænker måske ikke over, at det er muligt at få badeværelsesventilatorer i forskellige design og farver. Men det kan du rent faktisk. På den måde kan du vælge en ventilator, der passer optimalt til indretningen på dit badeværelse.

Der er ingen grund til at nøjes med en ventilator, som slet ikke passer ind farvemæssigt eller i stilen. I stedet kan du vælge en ventilator, der vil komplementere indretningen på bedste vis. Overvej derfor hvilken stil og hvilken farve, som vil gøre sig godt på netop dit badeværelse. Det vil i sidste ende også gøre, at du bliver mere glad for ventilatoren.

Hvor meget støjer ventilatoren?

En sidste ting, du altid bør tjekke, er ventilatorens støjniveau. Når du kender til støjniveauet, kan du nemlig få et indblik i, hvor meget den rent faktisk vil larme på dit badeværelse. Og det er rart at vide dette, så du ikke ender med en ventilator, hvor du næsten ikke kan holde ud at være på badeværelset.

Heldigvis kommer de fleste badeværelsesventilatorer i dag med et forholdsvist lavt lydniveau. Det vil sige, at du ikke behøver at døje med en generende og larmende ventilator for at sikre et godt indeklima på dit badeværelse.

Men selvfølgelig er der nogle ventilatorer, der støjer mere end andre. Derfor bør du aldrig lade være med at tjekke det – i hvert fald, hvis det er vigtigt for dig. Det er essentielt, at du finder ud af med dig selv, om det er en faktor, der er betydningsfuld eller ej inden køb.

Du tjekker en ventilators støjniveau ved at kigge på decibel (dB). Køber du en ventilator fra EasyVent.dk, kan du være sikker på, at du får en lydsvag ventilator, som du næsten ikke kan høre under brug. Alle vores ventilatorer har et lydniveau på kun 28 dB. Til sammenligning siges det, at mennesker hvisker med omkring 30 dB. En ventilator fra EasyVent.dk vil altså ikke larme overhovedet på badeværelset.

Vælg den bedste badeværelsesventilator til dine behov

Vi er ikke alle sammen ens. Derfor har vi heller ikke de samme behov, når det kommer til en badeværelsesventilator. Selvom at du kender en, der har en specifik ventilator, er det slet ikke sikkert, at det er den rette løsning for dig.

For at det bliver så nemt for dig som muligt i din hverdag, skal du sørge for at købe den ventilator, der bedst matcher dine behov. Der er ingen grund til at købe en ventilator, som du i bund og grund slet ikke bliver glad for.

Hvis du er i tvivl om, hvad du skal vælge, er du velkommen til at kontakte os hos EasyVent.dk. Vi kan kontaktes på flere måder enten via telefon, e-mail eller vores kontaktformular. Vi bestræber os på at svare på din henvendelse så hurtigt som muligt, så du kan få et svar på dit spørgsmål.

oprettet d. under Badeværelsesventilatorer


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar